Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsДържавите от ЕС трябва да откажат да признаят

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsДържавите от ЕС трябва да откажат да признаят
Коментари Харесай

Европейският парламент призова да се признае Държавната Дума на Русия за нелегитимна

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels

Държавите от Европейски Съюз би трябвало да откажат да признаят легитимността на съветския парламент, в случай че изборите за Дума, планувани за есента, бъдат фалшифицирани.
Това се показва в проектодоклада за създаване на връзки с Руската федерация, направен от комисията на Екологичен потенциал по интернационалните въпроси за Европейската комисия и Европейския съвет, написа finanz.ru.

Русия " продължава агресивното си държание на границата с Украйна ", взе участие в " терористични актове " на територията на страните-членки на Европейски Съюз и поддържа " противозаконния режим " на Александър Лукашенко в Беларус, се споделя в документ, оповестен на уеб страницата на Европейския парламент.

Междувременно обстановката в Русия се " бързо утежнява " на фона на " систематични репресии ", проведени от президента Владимир Путин, евентуално в навечерието на парламентарните избори през септември, пишат евродепутати.

Според тях Путин „ води война против народа на Русия “ и това би трябвало да бъде включено в нова тактика за връзки с Кремъл, която би трябвало да включва „ отбрана на правата на индивида и поддръжка за превръщането на Русия в демократична страна “.
В тази връзка Европейският съюз, в съдействие с НАТО, би трябвало да упражни напън върху Русия, с цел да не се намесва в делата на Източна Европа и да я принуди да „ върне окупираните територии “, се споделя в проектодоклада.

Освен това Екологичен потенциал приканва " да бъде подготвен да изключи " Русия от системата SWIFT, в случай че съветските управляващи не престават да преследват нападателни закани, и да си сложи ясна цел - да понижи зависимостта от съветския нефт и газ ", най-малко до момента в който Путин остава на власт “.
Европейски Съюз „ би трябвало да разшири потенциала си за подготовка и налагане на наказания “ за систематични нарушавания на правата на индивида, както и да стартира „ интернационално следствие на закононарушенията, осъществени от режима на Путин против народа на Русия “.

„ Европейски Съюз би трябвало да бъде подготвен да не признае съветския парламент и да изисква изключването на Руската федерация от интернационалните организации с парламентарни асамблеи, в случай че изборите през 2021 година бъдат счетени за лъжливи “, се споделя в документа.
На 29 април Екологичен потенциал одобри резолюция с преобладаващо болшинство от гласовете, призоваваща за изключване на Русия от SWIFT и прекъсване на изкупуването на въглеводороди в Русия при положение на „ инвазия в Украйна “.
Миналия септември Европейският парламент разгласи за " нелегално " приемането на ремонти в съветската конституция, които, наред с други неща, анулираха президентските условия на Путин и му разрешиха да остане на власт до 2036 година. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР